Kaplı Kalsit Üretimi ve Ürün Özellikleri

Kaplı Kalsit Üretimi ve Ürün Özellikleri

Ülkemiz endüstriyel mineraller açısından oldukça zengin olup bunlardan kalsit, dolgu maddesi olarak ve ürünlere çeşitli özellikler kazandırılması amacı ile endüstrinin birçok alanında kullanılmaktadır. Özellikle kâğıt, plastik, kauçuk ve boya sanayinde kullanılan bu mineralin bazı fiziksel ve fiziko-kimyasal özelliklerde olması istenmektedir. Bu özelliklerin başında mikronize boyutlara öğütülmüş olması, hidrofob (su sevmez) yapıda ve yüksek beyazlık derecesine sahip olması gelmektir.

Kalsit, çeşitli şekillerde kristal halde bulunan camsı parlaklıkta, renksiz, sertliği Moh’s skalasına göre 3, yoğunluğu ise 2,6-2,7 g/cm3 civarında olan bir endüstriyel mineraldir. Kalsit, mikronize boyutlarda öğütüldükten sonra boya, kâğıt, plastik vb. birçok sektörde kazandırdığı özellikler nedeniyle mümkün olduğu kadar fazla kullanılan ucuz bir dolgu maddesidir.

Kalsit, temel birçok sanayinin ana girdisi olup titanyum dioksit gibi çok pahalı pigmentlerin daha az kullanılmasını sağladığı için gerek ekonomik gerekse çevre sağlığı açısından kullanımı yaygın bir maddedir. Boya sektöründe beyazlatıcı olarak kullanılan kalsit, daha çok 1–40 mikron boyutları arasında kuru öğütülmüş olarak kullanılmaktadır

Bu site, Bulut Web Site Web Tasarım Sistemi kullanmaktadır.